BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?
Portakal Kabuğu Reçeli:Malz.
- 2 kg. portakal
- 1 limon
- 2 kg. toz şeker
- YAPILIŞI:
- 2 kg. portakalın kabuklarını soyun.
- Portakal kabuklarını küp olarak kesin.
- Tencereye 3 bardak su ilave edin.
- Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu süzün.
- Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın.
- Tekrar acı suyunu süzün.
- Portakalları küçük küpler şeklinde kesin ve rondodan geçirin.
- Daha sonra tencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.
- Limon suyu ile beraber 1o dakika daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın
- .Soğuduktan sonra ağzını kapatıp kullanacağınız zamana kadar serin yerde saklayın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder