BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?
Karışık Turşu:Malz.
- 1 kg havuç
- 1 kg salatalık
- 1 kg körpe yeşil biber
- 1 kg yeşil domates
- 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 10-12 diş sarımsak
- YAPILIŞI:
- Havuçların dışını kazıyın.
- Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
- Salatalıkların baslarını alın.
- Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
- Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
- Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
- Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
- Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
- kuru ve serin yerde 15 gün bekletin"ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder