BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?
Milanez Sos:Malz.
- 150 gram margarin,
- 200 gram ince doğranmış mantar,
- 100 gram dana janbon ,
- 200 gram domates,
- 1 Çay kaşığı karabiber,
- 1/2 ince kıyılmış maydanoz,
- 1 Çay kaşığı tuz,
- YAPILIŞI:
- Margarini derin bir tavada eritin.
- Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin.
- Dana janbonu,domatesi ekleyin.
- Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın.
- Kısık ateşte, koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.
- Tuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder