BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?
Kayısı Dolması:Malz.
- 750 gr kuru malatya kayısısı
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 250 gr ceviz
- 1 paket kuş üzümü
- YAPILIŞI:
- 750 gr kayısıyı iyice yıkayın.
- 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
- yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun.
- tencerede kalan suyu 15 daha kaynatın.
- soğuyan kayısıların arasına ceviz parçaları yerleştirip bir tabağa dizin.
- Tenceredeki suyun bir kısmını kayısıların üzerine gezdirin.
- üzerlerine kuş üzümü serperek süsleyin. (isterseniz hindistan cevizi veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz.)"ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder