9 Mayıs 2013 Perşembe

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?

Hoşmerim:Malz.

  • 75 gr Margarin
  • 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı)
  • YAPILIŞI:
  • Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun.
  • Yağı peynir ite karıştırın.
  • Kavurduğunuz una ekleyin.
  • 10 dakika karıştırarak pişirin.
  • Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz."ERHAN"

1 yorum: