http://www.facebook.com/pages/Bug%C3%BCn-Ne-Yemek-Pi%C5%9Firsem-/105250659511361
- 150 gr. beyaz Çin turpu
- 1 adet yeşil alabaş (yer lahanası)
- 1 adet küçük havuç
- 100 gr. İzmir tulumu
- 2 çorba kaşığı siyah hardal tohumu
- 2 çorba kaşığı bal
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 5 çorba kaşığı limon suyu
- Yapılışı: Çin turpunun kara biberimsi acılığı diğer turplara nispeten kuvvetsiz.
Bu turpla beraber havucu ve yer lahanasını karıştırınca, tatlı bir
oluşum çıkıyor ortaya. Bu tarifi Mutfak Robotu kullanarak da 5 dakikada
hazırlayabilirsiniz. Mutfak Robotu’na ince rende aparatını takın.
Yıkadığınız ve dış kabuklarını soyduğunuz 150 gr. turp, 1 adet yeşil
alabaş ve 1 adet de küçük havucu robota atıp, çalıştırın. Bu tarifin
tadını yukarı çıkartan başrol oyuncusu da İzmir tulumu. Hem tuzlu tadı
hem de kıvamı salataya çok yakışıyor. Mutfak robotunda ki malzemeler
rendelenince, 100 gr İzmir tulumunu da robota atıp rendeleyin.
2 çorba kaşığı siyah hardal tohumunu orta ateşte çat çat ses çıkartıp patlayana kadar iyice tavada çevirin. Bu şekilde önceden pişen hardal tohumunun acılığı kayboluyor. Salatanın sosu içinse 2 çorba kaşığı bal ile 5’er çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu iyice karıştırın.
Tüm malzemeleri iyice harmanlana kadar servis kasesinde karıştırarak biraraya getirin. Tadına baktıktan sonra İzmir tulumunun tuzluluk oranına ve damak tadınıza göre dilediğiniz kadar tuz ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder