15 Ocak 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?

EHLİKEYİF TOST:Malz.
http://www.facebook.com/pages/Bug%C3%BCn-Ne-Yemek-Pi%C5%9Firsem-/105250659511361
  • 1 adet ince lavaş pide
  • 6 dilim taze kaşar peyniri
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığından biraz az biber salçası
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • ince sucuk dilimleri
  • 2 Yeşil sivri biber
  • ½ kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yapılışı: Önce 2 çorba kaşığı domates püresi ve 1 çorba kaşığı biber salçasını bir kapta karıştırın. Bu tostun ekmeğini hem nemlendirecek hem de lezzetine lezzet katacak. Tost makinenizi ısıtın ve 1 soğanı halka halka kesip ızgarasının üzerine koyun. 1 adet yeşil  biber ve ½ adet kapya biberin de tohumlarını temizleyip, jülyen doğrayarak ızgaraya yerleştirin. Soğanların bir tarafı yaklaşık 5 dakikada pişince, çevirerek diğer taraflarını da pişirin. Son olarak ızgaraya ince sucuk  dilimlerini koyun ve 15-20 saniye pişirin.  Pişen tostun iç malzemelerini ayrı bir kaba çıkarıp, tekrar başrolü kapmaları için şimdilik kenarda bekletin. Tost makinesinin üzerinde kalan sucukların yağına 1 lavaş pideyi bandırın. Daha sonra çevirerek içine hazırladığınız domates sosundan sürün. ½ kaşık da üzeri için ayırın. Sonra lavaşın soslu kısmına  dilimlenmiş 3 dilim taze kaşarı ve diğer iç malzemeleri koyduktan sonra en üste kalan 3 dilim kaşarı da ekleyerek, kapatın. Artan sosu da bir fırça yardımı ile lavaş pidenin üzerine sürün. Peynirler eriyip, lavaş kıtırdayana kadar pişirmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder