15 Ocak 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Dalyan Köfte:Malz.1 kilo kıyma (orta yağlı)
4-5 dilim ekmek içi
1 adet soğan
5 adet yumurta
Tuz
Köfte baharı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
2 çoba kaşığı Ülker TeremYağ
Karabiber
Yapılışı:Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyelerle birlikte Ülker TeremYağ 'da yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Borcam dikdörtgen tepsiye koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz. "ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder