15 Ocak 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Kremalı Yufka Çanakları:Malz:1 adet yufka yarım paket çiğ krema 2 yemek kaşığı krem peynir reçel margarin isteğe göre 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri badem
Yapılışı: 1 adet yufkayı orta boy kareler olacak şekilde parçalara ayırın. Her kareyi oda sıcaklığında margarin ile yağlayın. Fırının en yüksek seviyeye ayarlayın. yufkalardan 2 yada 3 parça alın köşeleri çapraz gelecek şekilde muffin kaplarına yerleştirin ve üzerilerine bastırın. Yufkalar kızarana kadar pişirin. Derin bir kapta krema ve peyniri isteğe göre pudra şekerini iyice çırpın. Fırından aldığınız çanaklar soğuyunca kaplardan çıkarın, hazırladığınız kremayı yufka çanaklara paylaştırın. Üzerilerine badem serpin ve reçel gezdirerek servis yapın. "ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder