3 Ağustos 2013 Cumartesi

HURMA AĞACI

 Acılı Tavuk Kanadı:MALZ.1 kg tavuk kanadı
  1 yemek kaşığı buğday nişastası
  2 yemek kaşığı tereyağı
  2 yemek kaşığı domates salçası
  Tuz
  karabiber
kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder