6 Ağustos 2013 Salı

HURMA AĞACI

Gül Tatlısı:MALZ.
2 çay bardağı irmik
* 2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çay bardağı yoğurt
* 125 gr margarin
* 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
* 1?er pkt kabartma tozu ve vanilya
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kıvamı İçin:
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:
Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve irmiği güzelce karıştırın.
2. Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın.
3. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
4. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
5. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın.
6. Çaydanlık kapağı ile daireler kesin
7. Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın.
8. Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun.
9. Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın.
10. Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
11. Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın.
12. Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
13. Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün.
14. Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin.
Not:
1. Hamur ve şerbet sıcak olacak.
2. Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder