Badem Kaplı Tavuk:MALZ.400 gr. tavuk göğüs eti
1/2 su bardağı dövülmüş badem
1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
Tuz, sarımsak tozu
3 yemek kaşığı yağsız süt
YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında
dilimleyin. Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu
karıştırın. Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın
içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana
dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin
pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Yanında süzme yoğurt
ile servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder