HURMA AĞACI
Fırında Levrek
MALZ.
- 1 adet levrek (kişi başı)
- 1 adet kırmızı kuru soğan (küçük ise 2 adet)
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı tarhunlu sirke (Taze tarhun + üzüm sirkesi de olur) Hiç biri yoksa 2 defneyaprağı
- 1 çay bardağı domates rendesi (isteğe göre)
- 2 dilim limon
- tuz
Yapılışı:
- Levrekleri balıkçıda temizletip her iki yanına da çizik attırın.
- Kuru
soğanı halk halka doğrayıp fırın kabına döşeyin. Levrekleri yıkayıp
soğanların üzerine yerleştirin. Levreklerin içini ve dışını hafifçe
tuzlayın.
- Sirkeyi balıkların üzerine
gezdirin. Limon dilimlerini koyup maydanoz serpiştirin, son olarak
isteğe göre domates rendesini ekleyin.
- Balıkların
üzerin yağlı kağıt ile kapatın, üzerini de alüminyum folyo ile
kapatarak kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıştırın.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika, üzerini açıp kızartmak için de 10 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder