29 Temmuz 2013 Pazartesi

HURMA AĞACI

Sarımsaklı Süleymaniye Çorbası:MALZ.2 su bardağı kırmızı mercimek
2 demet ıspanak
200 gram tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet kabak
1 adet patates
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
3 su bardağı kemik suyu
200 gram kıyma
tuz
karabiber

YAPILIŞI: Öncelikle kırmızı mercimeği haşlayın ve suyunu süzün.Havuçları,kabakları,patatesleri,domatesi,soğan ve sarımsakları rendeleyin.Ispanakları minik parçalara bölün ve rendelenmiş sebzelerle beraber yağda kavurun.Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek pişirin.Ayrı bir tencerede unu yağda kavurun,üzerine 1 su bardağı su ilave edin.Haşlamış olduğunuz mercimeği kemik suyuna ilave ederek kaynatın.Bunun içerisine kavrulan sebzeleri ilave edin.Diğer yandan kıyma,tuz ve karabiberi yoğurarak küçük köfteler yapın,yağda kızartın.Kızaran köfteleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder