30 Temmuz 2013 Salı

HURMA AĞACI

Kalamarlı Maskolin Salata:

MALZ.

  • 10-12 adet dilimlenmiş kalamar
  • 7-8 yaprak göbek salata
  • 1-2 avuç maskolin salata (Akdeniz yeşillikleri)
  • isteğe göre fesleğen ve maydanoz
Sosu için:
  • 2-3 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2-3 çay kaşığı dijon hardalı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Tüm yeşillikleri yıkayıp süzülmesi için kenara alın.
  2. Kornişon turşuyu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Yoğurt, hardal ve tuz ile birlikte iyice çırpın.
  3. Kuruyan yeşillikleri elinizle parçalayıp salata kasesine alın. 1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ekleyerek tüm yeşilliğin soslanmasını sağlayın.
  4. Kalamarları yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
  5. Hazırladığınız salatanın üzerine sosu döküp kalamarları serpiştirin ve servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder