31 Temmuz 2013 Çarşamba

HURMA AĞACI

Balık Köftesi

MALZ.

  • 400 gr palamut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığının ucuyla tuz
  • değirmen karabiber
  • kızartmak için sıvıyağ
  • Köfteleri bulamak için galeta unu
Yapılışı:
  1. Palamut dilimlerini 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Haşlanan balık parçalarının derilerini ve kılçıklarını alın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Blendere balık, sarımsak, soğan ve ekmeği alın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek kısa kısa 3-4 kez çalıştırın.
  3. Güzelce karışan köfte harcını çukur bir kaba alın ve buzdolabından 15-20 dakika soğuyup kendini çekmesi için dinlendirin.
  4. Galeta ununu düz bir tabağa dökün. Hazırladığınız balık kıymasından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak fotoğraftaki gibi şekillendirin.
  5. Galeta ununa buladığınız köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Yeşilliklerle sıcak servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder