30 Nisan 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?

Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi:Malz.

  • Hamur için:
  • 2 su bardağı un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2/3 su bardağı ılık su
  • İçi için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kiçik baş soğan
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • Suyu için:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
  • 1 adet kiçik baş soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 8 bardak su
  • Üstüne serpiştirmek için:
  • kuru nane
  • YAPILIŞI:
  • Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
  • İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
  • 1 mm kalınlığında yufkalar açın.
  • Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
  • Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin.
  • Düşberenin suyunun hazırlanışı.
  • Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun.
  • İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin.
  • Tuz ilave edip karıştırın.
  • Sonra su ilave edip, kaynatın.
  • Ateşin altını bir az azaltın.
  • Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin.
  • Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
  • Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder