11 Haziran 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Zeytinyağlı Yer Elması:

Malz.

  • Yarım kg. Yer Elması
  • Yarım çay bardağı Pirinç
  • 1 adet Hazır Garnitür
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 adet Kesme Şeker
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 su bardağı Sıcak Su
  • YAPILIŞI: Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayın ve soyun.
    •Soyduğunuz yer elmalarını su dolu bir kaba alın.
    •Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölün. Soğanları yemeklik doğrayın.
    •Yağı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavurun.
    •Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavurun.
    •Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirin.
    •Pişen yemeği kapağı kapalı olarak bekletin.
    •Soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alın.
    •Taze maydanoz ile süsleyip servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder