11 Haziran 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Enginar Dolması

 Malz.

  • 5 adet Enginar
  • 3 adet Soğan
  • Yarım su bardağı Pirinç
  • 1 çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
  • Yarım demet Taze Nane
  • Yarım demet Maydanoz
  • Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım limonun Limon Suyu
  • 1 su bardağı Sıcak su
  • (isteğe bağlı) Tuz
  • (isteğe bağlı) Karabiber
  • (isteğe bağlı) Yenibahar
  • (isteğe bağlı) Tarçın
  • (isteğe bağlı) Şeker
  • Yapılışı: Ayıkladığınız enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
    •Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
    •Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip pirinç suyunu çekene dek pişirin.
    •Bu harcı enginarların boşluklarına doldurun.
    •Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
    •Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın."ERHAN"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder