HURMA AĞACI
Balık Köftesi
MALZ.
- 400 gr palamut
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 tatlı kaşığının ucuyla tuz
- değirmen karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
- Köfteleri bulamak için galeta unu
Yapılışı:
- Palamut
dilimlerini 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Haşlanan balık
parçalarının derilerini ve kılçıklarını alın. Soğanı ve sarımsağı
yemeklik doğrayın.
- Blendere balık, sarımsak, soğan ve ekmeği alın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek kısa kısa 3-4 kez çalıştırın.
- Güzelce karışan köfte harcını çukur bir kaba alın ve buzdolabından 15-20 dakika soğuyup kendini çekmesi için dinlendirin.
- Galeta
ununu düz bir tabağa dökün. Hazırladığınız balık kıymasından ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe
bastırarak fotoğraftaki gibi şekillendirin.
- Galeta ununa buladığınız köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Yeşilliklerle sıcak servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder