HURMA AĞACI
Sarımsaklı Süleymaniye Çorbası:MALZ.2 su bardağı kırmızı mercimek
2 demet ıspanak
200 gram tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet kabak
1 adet patates
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
3 su bardağı kemik suyu
200 gram kıyma
tuz
karabiber
YAPILIŞI: Öncelikle kırmızı mercimeği haşlayın ve suyunu
süzün.Havuçları,kabakları,patatesleri,domatesi,soğan ve sarımsakları
rendeleyin.Ispanakları minik parçalara bölün ve rendelenmiş sebzelerle
beraber yağda kavurun.Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek pişirin.Ayrı
bir tencerede unu yağda kavurun,üzerine 1 su bardağı su ilave
edin.Haşlamış olduğunuz mercimeği kemik suyuna ilave ederek
kaynatın.Bunun içerisine kavrulan sebzeleri ilave edin.Diğer yandan
kıyma,tuz ve karabiberi yoğurarak küçük köfteler yapın,yağda
kızartın.Kızaran köfteleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kadar
pişirin.Sıcak olarak servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder