HURMA AĞACI
Osmanlı Dır Dır Kebabı:MALZ.Koyun kuşbaşı 1,5 kg.
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Et suyu 2 çay bardağı
Sirke 3 tatlı kaşığı
Mercanköşk 1 tutam
Domates 4 adet
Un
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat
bekletin. Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar
kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve
zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una bulanmış et parçalarını
ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak
kavurun. 3. Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü
sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha
kaynatın. 2 çay bardağı et suyu ilave edin. 4. Domateslerin kabuklarını
soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere
ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif
ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın. 5. Dırdır
kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla
süsleyip sıcak olarak servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder