Acılı Tavuk Kanadı:MALZ.1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
karabiber
kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün.
Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu,
karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine
atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında
bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp,
zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış
sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı
su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını
teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis
yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder