HURMA AĞACI
Sebzeli Kabak Dolması:Malz.
- 4 büyük boy kabak
- 1 demet taze soğan
- 1 büyük boy havuç
- 1 büyük boy patates
- 1 bütün sarımsak
- 1 su bardağı donmuş mısır
- 1/2 demet dereotu
- 1/3 demet taze nane (ben bir demetten elimle bir tutam koparıp kullandım.)
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
- Üzeri için bir miktar kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Kabakların uçlarını kesip kabuklarını kazıyarak soyduktan sonra
herbirini önce ikiye, daha sonra da ikiye böldüğünüz parçaları ikiye
bölerek toplam 16 parça elde edin. Kabakları yumuşayana kadar haşlayarak
süzün. İçini oyup malzemesini doldururken parçalanmaması için haşlarken
gereğinden fazla yumuşamamalarına dikkat edin.
- İç malzemesini hazırlamak için sarımsakları ezin, taze soğanları
ince ince kıyın. Havucun ve patatesin kabuklarını soyarak rendeleyin.
1,5 çay bardağı zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Taze soğan,
sarımsak, havuç, patates ve mısır tanelerini patatesler ve havuçlar
yumuşayana kadar kavurarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyerek
tatlandırın. Ocaktan alıp kıyılmış nane ve dereotu ekleyerek karıştırın.
- Haşlanmış kabakların yumuşamış olan iç kısımlarını bıçakla kesip
çıkartın. (yani çekirdekli yumuşak kısımları. Bu parçaları dilerseniz
limon, zeytinyağı, tuz, dereotu ve sarımsakla minik bir salata haline
getirip değerlendirebilirsiniz.)
- Hazırladığınız iç malzemesini kabakların oyuk kısımlarına birer
yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırarak ısıya dayanıklı bir fırın
kabına ya da borcama dizin.
- Bir limonun suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp kabakların üzerine gezdirin.
- En son üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip önceden
ısıtılmış 200 derecedeki fırında peynirler eriyene kadar bekletip
yoğurtla birlikte sıcak ya da ılık servis yapın."ERHAN"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder