11 Haziran 2013 Salı

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?

Türkiye
10
Rusya
6
ABD
3
Ukrayna
1-
Şimdiye kadarki toplam sayfa görüntüleme sayısı
524 TEŞEKKÜR EDERİM ERHAN TUNCER..

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Zeytinyağlı Yer Elması:

Malz.

  • Yarım kg. Yer Elması
  • Yarım çay bardağı Pirinç
  • 1 adet Hazır Garnitür
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 adet Kesme Şeker
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 su bardağı Sıcak Su
  • YAPILIŞI: Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayın ve soyun.
    •Soyduğunuz yer elmalarını su dolu bir kaba alın.
    •Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölün. Soğanları yemeklik doğrayın.
    •Yağı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavurun.
    •Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavurun.
    •Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirin.
    •Pişen yemeği kapağı kapalı olarak bekletin.
    •Soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alın.
    •Taze maydanoz ile süsleyip servis yapın."ERHAN"

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Enginar Dolması

 Malz.

  • 5 adet Enginar
  • 3 adet Soğan
  • Yarım su bardağı Pirinç
  • 1 çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
  • Yarım demet Taze Nane
  • Yarım demet Maydanoz
  • Yarım çay bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım limonun Limon Suyu
  • 1 su bardağı Sıcak su
  • (isteğe bağlı) Tuz
  • (isteğe bağlı) Karabiber
  • (isteğe bağlı) Yenibahar
  • (isteğe bağlı) Tarçın
  • (isteğe bağlı) Şeker
  • Yapılışı: Ayıkladığınız enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
    •Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
    •Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip pirinç suyunu çekene dek pişirin.
    •Bu harcı enginarların boşluklarına doldurun.
    •Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
    •Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın."ERHAN"

BUGÜN NE YEMEK PİŞİRSEM ?


Ayvalı Tarçınlı Ihlamur

Malz.

  • 50 gr ıhlamur
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet ayva
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı su
  • YAPILIŞI: Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun. Üzerine kaynar su ekleyin. Birkaç dakika dinlendirin. Arzuya göre limon sıkarak servis yapın."ERHAN"